Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Bilda och driva förening

Vill ni starta upp en helt ny idrottsförening med parasportverksamhet?

Första steget är att formellt bilda föreningen. Ni behöver genomföra ett så kallat bildandemöte där ni bland annat beslutar om föreningens namn, stadgar och utser styrelse.

Riksidrottsförbundets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan ni läsa mer om att bilda idrottsförening.

När föreningen är formellt bildad kan ni ansöka om att bli medlem i Svenska Parasportförbundet och därmed också i Riksidrottsförbundet.

Att driva idrottsföreningen

Att driva en förening är roligt och socialt men det kommer också med ett stort ansvar. Det kommer att uppstå frågor, funderingar och utmaningar längs vägen. På rf.se kan du läsa mer om att driva förening, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och lära dig mer om bland annat IdrottOnline som är systemet för medlemsadministration och hantering av ekonomiskt stöd.

Byta namn på föreningen

Det är möjligt för föreningen att byta namn i efterhand, men det namnbytet måste följa RF:s stadgar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt anvisningar för namn på idrottsförening. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här ansöker föreningen om namnbyte.

Publicerad:

Uppdaterad: