Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Nyheter från Parasport Sveriges idrotter och distriktsförbund

 • ParaChallenge i rullstol och framerunning den 1 juni på Lassalyckan i Ulricehamn

  I samband med invigningen av en ny multisportarena för paraidrottare arrangeras två olika "ParaChallenge" för personer med fysiska eller intellektuella funktionsnedsättningar.
 • Prova på paragolf - Gävle Golfklubb och GRG bjuder in till prova-på tillfällen

   Datum: Söndagar 26 maj, 2 juni, 9 juni, 16 juniTid kl. 11.00 - 12.00Plats: Gävle Golfklubb, Gröna vägen 10, 806 47, Gävle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Utrustning? Ingen egen utrustning krävs – vi tillhandahåller det du behöver för att prova-på.För vem? Alla åldrar och nivåer är välkomna.Anmälan? Ingen föranmälan behövs, bara kom och delta!Fysisk tillgänglighet? Tillgänglighetsanpassad parkering finns och ledsagare är självklart välkomna.Vid frågor kontakta: Benny, Telefon: 070 374 00 93
 • Familjedagen tillsammans med Ebba Andersson blev en rörelserik söndag.

  Söderhamn bjöd på solsken och glada ansikten när företaget Josef Lindberg i Sandarne AB bjöd in till en Familjedag tillsammans med Ebba Andersson gick av stapeln söndagen den 26 maj. Med ett brett utbud av aktiviteter och en härlig stämning blev dagen lyckad för både stora och små.Besökarna fick möjlighet att prova på en rad spännande idrotter och aktiviteter. Bland aktiviteterna fanns framerunning, där deltagarna kunde uppleva frihet och fart på en specialbyggd trehjulig springstol med tre hjul och sadel. En av alla som provade på framerunning och var världslängdskidåkaren Ebba Andersson som tyckte framerunning var en riktigt rolig och en spännande friidrottsgren.Är du intresserad av framerunning, bågskytte eller någon annan paraidrott?
  Klicka här för att hitta en förening nära dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Pararoddskola för sommarlovslediga barn 8-15 år med Mölndals Roddklubb

  Häng med på Mölndals Roddklubbs Pararoddskola i sommar - vi kommer att ro på vattnet men även på land, och det kommer finnas många tillfällen till bad och lek!
 • Projekt - Arena Paraidrott

  Ett 3-årigt projekt som nu håller på att avslutas. Projektet gjorde det på ett strålande sätt, genom att bjuda in alla som på något vis varit delaktiga på en gemensam middag, konferens och med en föreläsare.
 • Sommarkul i Söderhamn - 2024

  Äntligen är sommaren här! Ta chansen att delta på massor av aktiviteter och evenemang anpassade för personer inom LSS och socialpsykiatri i Söderhamn.
 • Söderhamnsortens Ryttarförening Tilldelas Länsfolkhälsopriset 2023

  Söderhamnsortens Ryttarförening (SORF) har hedrats med Länsfolkhälsopriset 2023, en prestigefylld utmärkelse från Nätverk för strategiskt folkhälsoarbete i Gävleborg. Priset delas ut till aktörer som aktivt arbetar för att främja hälsa, samverkan och jämlikhet inom hälsovården. Föreningen är känd för sin inkluderande och hälsofrämjande verksamhet, som välkomnar barn, ungdomar, unga vuxna och äldre, oavsett deras förutsättningar och bakgrunder. Här är alla välkomna, oavsett om de har en funktionsnedsättning, nedsatt förmåga eller normalförmåga.SORF:s engagemang och insatser för att främja en inkluderande och hälsofrämjande verksamhet är ett bra på hur idrott och gemenskap kan bidra till bättre hälsa för fler och en aktiv fritid för alla, vilket är i linje med parasportens mål att skapa tillgänglig idrottsmöjligheter för alla. Stor grattis till priset önskar Parasport Gävleborg.Läs mer om priset här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  
 • Familjedag i Söderhamn med Ebba Andersson - Massor av aktiviteter

  Josef Lindberg i Sandarne AB bjuder tillsammans med Jerringpristagaren och längdåkaren Ebba Andersson in till en aktivitetsdag för hela familjen i Söderhamn.Med fritt inträde och massor av aktiviteter för både stora som små vill vi främja lusten till sport och lek samt bidra till ett levande Söderhamn. Det finns bland annat möjlighet att prova på parasport så som framerunning, kanske prova på sitski och åk på platsnö (summer ski) eller kom och prata parasport med oss. Vi hälsar er varmt välkomna.När? Söndag 26/5 kl.12.00-16.00Var? Hällåsen Friidrott Arena SöderhamnKostnad? Fritt inträdeMer information hittar du på : www.ebbadagen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Anmäl dig till Parafriidrottstävling

  27-28 juli, Björknäsvallen, Boden.
 • Pararun 2024

  Den 4 maj gick årets Pararun-lopp av stapeln i Boulognerskogen i Skövde.
 • Framgångar för Söderhamns HIK under Boccia SM i Lund

  Inomhus-SM i Boccia, Lund 18 - 19 Maj
  Den 18 - 19 maj arrangerades Svenska Mästerskapen i Boccia i Lund, där Förening Parasport Lund stod som värdar för ett spännande mästerskap. Det var runt 60 individuella spelare och 21 lag som gjorde upp om medaljerna. Från Gävleborgs räkning deltog Söderhamns HIK och de gjorde verkligen avtryck i tävlingarna.
  Kristoffer Frost tog guld i klass 4 individuell
  En av höjdpunkterna under tävlingen var att Kristoffer Frosts fina prestationer i klass 4 individuell. Kristoffer visade upp skicklighet och koncentration genom hela tävlingen och tog hem guldmedaljen till Gävleborg.
  Mats Berglund tävlade starkt i klass 3 individuell
  Mats Berglund deltog i klass 3 individuell och gjorde en stark insats. Trots en imponerande prestation missade han precis slutspel.
 • Varmt välkomna till Gävleborgs Parasportförbund, Hofors AIF

  Vi är glada och stolta över att välkomna Hofors AIF till Gävleborgs Parasportförbund! Deras anslutning är ett steg framåt för att ytterligare stärka och utveckla parasporten i vår region.Med sitt parafotbollslag, Stålkompisarna, har Hofors AIF och en bred verksamhet för personer med funktionsnedsättningar i alla åldrar. Vi ser fram emot att samarbeta med Hofors AIF för att främja inkludering, träning och tävling inom parasporten. Tillsammans kommer vi att fortsätta att skapa möjligheter och förverkliga drömmar för alla våra medlemmar så låt oss fortsätta att växa och utvecklas tillsammans!För mer information om Hofors AIF och deras parasportverksamhet, besök deras hemsida www.haiffotboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Välkommen till Gävleborgs Parasportförbund, Hofors AIF! Tillsammans med er och övriga i Parasport Sverige är vi en "En unik kraft som förverkligar drömmar"
 • DalaPokalen i Boccia

  Dalapokalen i BocciaNu har dragit igång säsongen med spel på Parasport Dalarnas egna anläggning Liljans Gård. Strålande majsol och ett grönt och fint nyklippt gräs, mötte lagen som till dagen till ära kom till spel.Inbjudna Gävle HIF tillsammans med Ludvika HIF, Paraidrottarna Hedemora samt Borlänge Cougars kom till spel denna första omgång. Alla mötte alla och som vanligt tog vi paus för hemlagad lunch som Monica från Parasport Dalarna stod för i vårt i Kök.Varje omgång avslutas med en segrare, och denna omgången segrade Siw Engwall och Kerstin Hedlund från Borlänge Cougars, de övriga lagen bestod av tre spelare var samt Ludvika med en reserv dessutom.I Höst koras en slutsegrare över totalen i Pokalen. Varje omgång bjuds alla lag som vill komma till spel. Och idag var Gävle våra mest långväga gäster, hoppas vi kan locka med fler föreningar i näst kommande omgångar. På tur är det nu den 8 Juni med start 10.00 på Liljan som gäller. Är ni intresserade av att delta så skicka ett mail till par.uhlin@parasport.se
 • Svenska Judoförbundet i samarbete med FSBU och Göteborgs Judoklubb bjuder in till...

  ... Stor och liten judolek för förskolebarn/barn & unga med synnedsättning
 • Välkommen till en digital utbildning i bemötande och
  tillgänglighet!

  Bemötande och tillgänglighet, den första delen ”Ett gott bemötande” har som syfte att bidra med kunskap om vad som är ett gott bemötande. I utbildningen lyfts viktiga frågeställningar, med målet att ge kursdeltagarna insikter och kunskaper om hur de med ett gott bemötande kan skapa förutsättningar för ökad inkludering och delaktighet.
 • Extra årsmöte för Parasport Uppland den 30 maj

  Förbundsstyrelsen för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté kallar härmed till extra årsmöte för Parasport Uppland.
 • "Paralympics Edition" på höstens Paraidrottsskola i GBG...

  ... ett nästintill helt "Paralympics Edition" Paraidrottsfyllt schema...
 • Aktivitetsdag i Trollhättan 28 maj

  Tisdag 28 maj anordnas en kostnadsfri aktivitetsdag på Torsbohallen i Trollhättan för personer med funktionsnedsättning.
 • ParaGolf Träningar

  Kolla in den bifogade kontaktlistan nedaför för mer information
 • Parasportens dag på Bergby Centralskola – en dag fylld av inspiration och aktivitet!

  Tillsammans med RF-SISU Gävleborg anordnade vi den 8 maj parasportens dag på Bergby Centralskola. Eleverna fick uppleva en mängd olika parasporter och lyssna till en inspirerande föreläsning av paraidrottaren, Nora Jern. Nora är en av de främsta elinnebandyspelarna och här fick deltagarna möjlighet att lära känna personen Nora och skapa en förståelse hur det är att vara idrottare med en funktionsnedsättning.Under dagen fick deltagarna prova på en rad olika aktiviteter som visade på bredden och spännvidden inom parasporten. Ledsagning, goalball, rullstolsbasket, laserskytte, sittande volleyboll, boccia och krykfotoll var bara några av de spännande aktiviteterna som erbjöds. Det var en dag av glädje, gemenskap och kunskapshöjande element inom parasport. Parasportdagen visade också den potential och kraft som idrotten kan ha till att skapa en meningsfull fritid ochTack till alla elever, lärare, RF-SISU Gävleborg och till Nora för att ni gjorde denna dag fylld med aktivitet och med att synliggöra parasporten.
 • 🌟Dags för en spännande säsong i Svealandsserien🌟

  🌟 Snart är det dags för ännu en spännande säsong i Svealandsserien! 🌟Med våren i luften och fåglarna som kvittrar vet vi att fotbollssäsongen närmar sig med stormsteg! För alla fotbollsälskare runt om i Svealand är detta en tid av förväntan, spänning och förhoppningar inför vad den kommande säsongen har att erbjuda.Årets säsong bjuder på en extra dos spänning då inte mindre än 17 lag står redo att göra upp om äran! Detta är en ökning med imponerande 5 lag jämfört med föregående säsong, otroligt kul!Svealandsserien har genom åren varit en källa till fantastiska matcher, spännande ögonblick och minnesvärda prestationer. Och årets säsong ser inte ut att bli något undantag!För spelarna handlar det nu om att finslipa formen, stärka lagandan och förbereda sig mentalt för utmaningarna som väntar. För supportrarna är det dags att boka in speldatumen i kalendern för att sedan ta sig ut och visa ditt stöd och heja fram ditt lag.Oavsett om du är en trogen supporter som följer ditt lag varje match eller om du är nyfiken på att upptäcka spänningen i Svealandsserien för första gången, så är du varmt välkommen.Klicka här för Spelschema för Svealandsserien 2024 Låt oss tillsammans göra Svealandsserien 2024 till en säsong att minnas! ⚽💥 
 • Stöd från Arvsfonden till flera verksamheter inom paraidrott i Västra Götaland

  Vid årets andra sammanträde den 23 april beslutade Arvsfondsdelegationen om att dela ut 199 969 934 kronor till 46 projekt över hela Sverige. Detta är den största summan som fördelats vid ett delegationsmöte sedan pandemin. Vi vill här uppmärksamma några av dessa projekt som riktar sig till idrott för personer med funktionsnedsättning i Västra Götaland.
 • Anmälan öppen till paraseglings-dagläger 15-19 juli i Ljungskile

  Ljungskile Segelsällskaps (LjSS) Para-seglarskola är ett dagläger där alla med funktionsnedsättning är välkomna att delta - anmälan öppnade 6 maj. Man kan välja förmiddagsgrupp eller eftermiddagsgrupp med 10 platser per grupp och seglar måndag – fredag.
 • ParaPuls-Festivalen i Göteborg 2024

  Alla, oavsett funktionsuppsättning, ska kunna hitta rörelseglädje och
  ha möjlighet till aktiviteter på fritiden!
 • Parasportens Grunder 11 juni

  Vill du lära dig mer om Parasport?
  Nu har du möjlighet att gå utbildningen Parasportens Grunder där du under 3 timmar får en god grund kunskap om Parasport och dess målgrupper. Klicka på länken nedan för mer information och anmälan.
  När: Tisdag 11 juni, 18.00-21.00
  Var: Beckomberga sim och idrottshall, Söderberga Allé 80
  Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri
  https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/?id=1874896 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Jämtkraft

  Vi på Parasport Jämtland-Härjedalen är mycket glada över att nu kunna presentera Jämtkraft som vår nya huvudsponsor för de kommande åren!
 • Grillkväll på Liljans Herrgård

  HejVåren/sommaren är på ingående och där med grillkvällar.För oss på Liljans Herrgård i Falun är det ingen skillnad, utan vi bjuder in tilll grillkväll 21 majMer om kvällen hittar ni i bifogade fil.
 • Lyckoruset

  Välkommen till årets roligaste och kanske viktigaste evenemang Lyckoruset, en heldagsupplevelse för dig som
  har en funktionsvariation, för dig som på något sätt arbetar med omsorg och för dig som vill vara med bara
  för att det är roligt. 18 maj blir det 6:e upplagan av Lyckoruset och som vanligt kommer det att bli en händelserik dag och vackert väder räknar vi självklart med!
  Lyckoruset består av två motionslopp, 3 och 5 km. Loppen går på asfalterade banor på Mora Parkens område
  och passar precis alla. Utöver motionsloppen får du möjligheten att prova på en mängd olika aktiviteter, så
  räkna med en dag med lek, rörelse och härligt umgänge!
  Det kommer också finnas möjlighet att köpa enklare mat på området eller så tar du med picknickkorgen och
  äter din egen lunch i det gröna.
  Anmäl dig senast 15 maj!
  Alla anmälda deltagare får Lyckorusets keps och nummerlapp innan start. Vid målgång delas det ut något
  energigivande att tugga på och naturligtvis en välförtjänt medalj.
 • Inbjudan till Falkenbergsspelen

  Boccia 29 juni 2024
 • Parasport Challenge 2024

  Umeå 23-25 maj
 • Medaljregn över IF Gutakampens och IF Murgrönans curlingspelare vid årets SM i Mattcurling

  Fyra curlingspelare från IF Murgrönan och två från IF Gutakampen deltog vid årets SM i Mattcurling som avgjordes i Älvsbyn. Trots en bilresa på ca 100 mil visade samtliga spelare upp ett lysande spel under de två tävlingsdagarna vilket gav 3 individuella guld och ett individuellt silver. Ett lagsilver och ett lagbrons. IF Murgrönan fick även vandringspriset till den förening som har bästa placeringspoäng individuellt.

Publicerad: 2022-11-01

Senast uppdaterad: 2024-05-15